Incendi d’habitatge a Figueres (Alt Empordà) amb un ferit greu

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que a les 15.47 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un incendi al carrer Elx número 6 de Figueres.

El foc ha cremat únicament un transformador a l'entrada de la casa, tot i que el fum s'ha escolat per l'escala de l'edifici. Aquest consta de 2 plantes, amb 6 pisos per planta, i tots 12 pisos han quedat afectats pel fum.

Com a mesura preventiva s'han hagut d’evacuar pels balcons a 8 persones, i un home de 50 anys, Joan EO, de 50 anys, ha patit cremades de tercer grau a les mans i la cara i ha estat traslladat per un vehicle de la policia local a l'hospital de Figueres.

Hi han treballat 5 dotacions

Incendi d’habitatge a Puigcerdà (Cerdanya) amb una dona ferida greu

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que a les 17.53 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un incendi a la Plaça Herois de Puigcerdà.

El foc, que a les 18.13 hores ja estava controlat, ha afectat totalment la cuina d’un pis de la primera planta i ha afectat pel fum la resta de l’edifici, que és d’un total de 5 plantes.

A causa de l’incendi, una dona ha resultat ferida greu amb cremades de primer i segon grau, i ha estat traslladada abans de l’arribada de bombers a l’hospital de Puigcerdà. A causa de les greus cremades, però, s’ha demanat un helicòpter de bombers amb metge per traslladar la persona a l’hospital Vall d’Hebrón de Barcelona.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat tres dotacions dels Bombers.

Incendi en una residència d’avis a Santa Coloma de Gramenet

Els Bombers han rebut un avis d’incendi a les 18.07 hores a la residència d’avis de Santa Coloma de Gramenet, al carrer Almogàvers número 31 cantonada amb Ramon Berenguer.

El foc ha cremat totalment una habitació del tercer pis de la residència, on únicament hi havia una persona que ha pogut sortir pel seu propi peu i tancar la porta, el que ha beneficiat que el foc no pogués afectar més habitacions. Tot i així, el fum ha afectat el passadís, per la qual cosa com a mesura preventiva s’ha desallotjat totalment l’edifici, aproximadament unes 70 persones.

En aquests moments s’està acabant de decidir si les persones desallotjades poden tornar a les seves habitacions, tot i que és segur que les persones que estaven a l’habitació cremada i a les dues del costat no ho podran fer. Els Bombers han confirmat, però, que l’estructura no ha quedat afectada pel foc.

A l’incendi s’hi han desplaçat un total de 8 dotacions dels Bombers, que a hores d’ara ja estan tornant als seus parcs.

Cerdanyola del Vallès, 15 de juny de 2007

19.30 hores