L’incendi forestal de Capmany, declarat aquest migdia a les 14.28 hores, segueix actiu i avança empès per la tramuntana en direcció sud, resseguint la N-II.

El foc estan llançant focus secundaris a banda i banda de la Nacional i també de l’autopista, amb la qual cosa es treballa intensament en aquests punts. El cap de l’incendi ha anat a parar a uns camps de conreu, mentre que el flanc esquerre i la cua són el dos punts més actius.

Les primeres estimacions de bombers indiquen que el foc podria haver cremat ja més d’un centenar d’hectàrees.

Segons informa el Servei Català de Trànsit i del cos de Mossos d’Esquadra, la N-II continua tallada en els dos sentits; així com també l’autopista AP-7 entre la Jonquera i Figueres sud; i la carretera GI-602 entre Capmany i la cruïlla de la N-II.

El cos de Mossos d’Esquadra ha informat també que s’han evacuat 70 persones de la casa de colònies l’Estany, així com també el càmping Les Pedres, de Capmany, els quals seran traslladats al centre cívic de Sant Climent Sescebes.

Els Bombers han indicat també que es procedeixi a l’evacuació dels masos i cases rurals de Biure; entre les poblacions de Pont de Molins i Capmany; i entre Capmany i Vilarnadal, els quals aniran també a Sant Climent o a casa de familiars.

En aquests moments es troben al lloc de l’incendi una cinquantena de mitjans terrestres i 17 mitjans aeris, a l’espera de l’hidroavió que falta per arribar.

Cal recordar que segueix activada la fase d’Emergència 1 del Pla Infocat.

17.30 hores