La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat han fet, entre les 23’00 hores de la passada nit, i les 08’00 hores d’aquest matí, un total de 331 sortides relacionades amb el fort vent que ha bufat a diferents punts del país.

La distribució d’aquestes sortides per Regions d’Emergències ha estat la següent:

· RE Girona: 1

· RE Lleida: 1

· RE Tarragona: 79 (Tarragonès 31, Baix Penedès 26, Baix Camp 18  i Alt Camp 4)

· RE Terres de l’Ebre: 3

· RE Metropolitana Nord: 144 (Vallès Occidental 103 –cal destacar les 34 a Sabadell, les 24 a Terrassa, les 14 a Castellar del Vallès i les 13 a Rubí-, Vallès Oriental 28, Barcelonès Nord 7 i Maresme 6)

· RE Centre: 4

· RE Metropolitana Sud: 99 (Baix Llobregat 62, Alt Penedès 15, Anoia 12 i Barcelonès Sud 5)

La majoria dels avisos estan relacionats amb la retirada d’arbres que o bé han caigut o amenaçaven en caure, i també d’elements estructurals tant d’edificis com de la via pública. De tots aquesta serveis que hi hagut al llarg de la matinada cal destacar-ne 3. A les 01’21 hores Bombers han estat alertats que un arbre havia caigut al carrer Lamot de Griñon de Gavà quedant afectat un turisme Ford Fiesta que estava estacionat. S’hi va desplaçar una dotació de Bombers que va tallar l’arbre i va retirar les branques que afectaven el turisme.

D’altra banda, a les 02’35 hores, a Sabadell, una dotació de Bombers es va desplaçar fins al carrer Canonge Juncar, a l’alçada del número 30, en cedir parcialment un mur que va afectar dos turismes,  una Renault Scenic i un Opel Corsa, que estaven estacionats. Cal destacar que cap persona ha resultat afectada.

I per finalitzar, a les 05’16 hores, també a Sabadell, s’ha rebut l’avís que un sostre havia cedit parcialment sobre una conducció del gas al carrer Rosselló número 34. Com a mesura preventiva, i mentre tècnics de la companyia han fet una inspecció de l’edifici, s’ha desallotjat tots els veïns. Tan sols una dotació, que ha estat poc més de 15 minuts, ha anat fins al lloc de l’avís.

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activats el pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’alerta, i el Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) també en la seva fase d’alerta.

En aquest sentit, Bombers de la Generalitat han treballat, també, en les tasques d’extinció, que s’han vist dificultades pel vent que hi havia a la zona, de diferents incendis dels quals destaquen:

A les 03’04 hores s’ha rebut l’avís d’un incendi forestal a Castellet i la Gornal (Alt Penedès), als marges de la carretera BV-2115. Fins al lloc del sinistre s’hi ha desplaçat un total de 13 dotacions dels Bombers que a les 04’23 hores ja donaven el foc per controlat. L’incendi, hauria afectat uns 4.000 m2 de massa forestal.

A les 03’22 hores Bombers eren alertats d’un altre incendi a Roda de Barà (Tarragonès) localitzat davant del pont de l’AVE. El foc ha afectat un munt de restes de poda concentrades. En les tasques d’extinció hi ha treballat 6 dotacions dels Bombers a més d’una màquina retroexcavadora que ha anat removent la poda per tal que Bombers poguessin remullar, que a les 06’39 ja donaven el foc per apagat.

Finalment, a les 05’02 hores es rebia l’avís d’un incendi forestal a la zona de l’abocador de Gavà on, segons dades de Bombers, hauria cremat una hectàrea de vegetació. En les tasques d’extinció hi ha treballat 13 mitjans terrestres i a primera hora del matí s’ha incorporat un helicòpter bombarder.

09’40 hores