La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que continua activada la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya (CAMCAT), arran de la detecció aquest matí d’una taca d’hidrocarbur davant les costes de Tarragona, Cambrils i Salou.

Aquesta tarda, un helicòpter dels Bombers ha sobrevolat de nou la zona per tal de localitzar, situar cartogràficament i fer una valoració de les taques, constatant la presència de dues taques, una a la zona del pantalà de Tarragona i l’altra mar endins a la costa de Vilafortuny.

Per altra banda, han estat treballant a la zona embarcacions de Salvament Marítim per tal de dispersar les taques, i demà s’incorporaran si és necessari i les condicions meteorològiques i l’estat de la mar ho permeten, les embarcacions pelicans de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Des del departament de Medi Ambient i Habitatge es segueix treballant per determinar l’origen de la taca. A primera hora de demà, l’helicòpter dels Bombers farà seguiment de l’avanç de les taques i ajudar, d’aquesta manera, a valorar quines accions calen duen a terme per neutralitzar-les.

23’25 hores