La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 09.25 hores ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), a causa de l’accident d’un camió que circulava per la carretera C-17, en sentit Barcelona, al punt quilomètric 53, al seu pas per Tona (Osona).

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 08.52 hores, que un camió, de transport de mercaderies perilloses, ha fet una sortida de via i posteriorment ha bolcat, fora de la calçada, en un camp. Segons les primeres informacions arribades al Centre d’Emergències de Catalunya, es tractaria d’un camió que transporta gas natural liquat, i la cisterna aniria buida, però amb líquids residuals. A causa de l’accident, el conductor ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat amb l’ambulància a un centre hospitalari.

En un primer moment, fins al lloc del sinistre s’han desplaçat un total de 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat que han pogut comprovar que no hi ha cap fuita a la cisterna.

El Servei Català de Trànsit ha informat que, en aquests moments, no hi ha afectació viària a la carretera C-17.

09.30 hores