La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 06’45 hores s’ha activat la fase d’Emergència 1 del pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) per la bolcada d’un camió cisterna carregat de clorur de zinc a la N-II direcció Girona, al pq 682, a la rotonda denominada Can Bartolí del municipi de Tordera (Maresme).

El camió transporta bidons de 1500 litres de clorur de zinc líquid, un producte corrosiu irritant més pesant que l’aire. Segons les primeres informacions facilitades pels Bombers desplaçats al punt del sinistre, un total de 17 dotacions, s’ha produït el trencament de tres d’aquests bidons causant un vessament d’aproximadament 4.500 litres de producte. A hores d’ara, els Bombers treballen per neutralitzar la fuita amb sorra i evitar que s’escampi.

La carretera N-II està tallada en tots dos sentits de la marxa i, deguda l’alta densitat de circulació a la zona i com mesura preventiva per evitar un perill per les persones que hi viuen, els Mossos d’Esquadra han establert un perímetre de seguretat d’un quilòmetre. Hem de remarcar que cap persona ha resultat afectada.

06’55 hores