La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 23.00 hores, ha activat la fase d’Emergència 1 del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) a causa de l’incendi forestal que afecta a les comarques del Baix Camp i el Baix Ebre.

L’incendi forestal continua actiu i, hores d’ara, els Bombers de la Generalitat treballen amb 56 vehicles terrestres per intentar estabilitzar el foc. El fort vent i el difícil accés a la zona de l’incendi compliquen les tasques d’extinció dels equips d’emergència.

Segons el cos de la Guàrdia Civil, com a mesura preventiva, s’han desallotjat dos càmpings del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant: Templo del Sol (120 persones) i Cala d’Oques (21 persones). L’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant ha habilitat el poliesportiu i el casal d’avis per acollir als desallotjats, tot i que la majoria d’aquestes persones han decidit retornar als seus habitatges.

Segons el Servei Català de Trànsit, continuen tallades l’autopista AP-7 i la N-340 a l’alçada de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Es desvia el trànsit per les carreteres C-44 i C-12. A més, i segons la companyia Renfe, continua tallada la circulació de trens entre els municipis de l’Aldea i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

23.10 hores