La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un comunicat meteorològic per possibilitat de pluja gelant que es pot allargar fins la matinada del dimecres 28 de desembre. Segons les prediccions s’esperen precipitacions de caràcter feble i dispers que afectaran diferents punts del país. La cota de neu estarà al voltant dels 1.000 metres si bé al llarg d’aquesta tarda pot baixar fins els 800.

El SMC informa que per sota de la cota de neu és possible que les precipitacions siguin en forma de pluja gelant, en forma líquida però que en contacte amb el terra pot formar una capa de gel.

És possible que aquestes precipitacions de forma gelant afectin alguns punts del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, el Priorat i el Baix Camp. A alguns punts de les comarques del Segrià, les Garrigues i l’Alt Camp la probabilitat és menor.

Davant d’aquestes previsions meteorològiques la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil i el Servei Català de Transit volen recordar que:

 cal fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.  davant la possibilitat que us pugueu trobar plaques de gel a la carretera, cal que seguiu les següents recomanacions:  conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat per facilitar l’adherència i evitar lliscaments, augmentar la distància de seguretat, seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles, no avançar si no és necessari, i portar les cadenes per si són necessàries. Les distàncies de frenada en gel poden  augmentar fins a deu vegades.  si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

 trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.

11’20 hores