Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l’estabilització de l’incendi forestal declarat a prop de Ventalló (Alt Empordà), i del qual s’ha rebut l’avís a les 23.52 hores d’aquesta passada nit.

Segons el cos de Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat les poblacions de Garrigoles i les Olives, Maranyà, La Tallada d’Empordà, Tor, Palauborrell i els Aspres. D’altra banda també han estat desallotjats diferents masos de la zona com Mas Estevenet, Mas Soler, Mas Vicenç, Mas Figa, Can Mario, Can Parra, i Mas Ondal. A hores d’ara, unes 400 persones han estat  desallotjades que han estat traslladades als Pavellons de l’Escala i Viladamat i al local social de la Tallada d’Empordà.

Com a conseqüència d’aquest incendi, i segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera C-31, entre els quilòmetres 357l i 358, es troba tallada en ambdós sentits a l’alçada de la població de Verges.

Segons les últimes estimacions dels bombers, el foc podria haver cremat ja més de 800 hectàrees, la majoria de massa forestal. Al lloc segueixen treballant una quarantena de dotacions terrestres i  a hores d’ara ja s’han incorporat onze mitjans aeris.

Per altra banda, l’incendi de Cistella (Alt Empordà) no està encara estabilitzat però de moment el foc no surt del perímetre. En aquest incendi hi treballen una cinquantena de vehicles.