El proper dissabte, 3 de març, començarà la II Setmana dels Bombers. Aquesta cita, que enguany està emmarcada en la celebració dels 150 anys dels Bombers de Mataró, està oberta als professionals de les emergències (bombers, policies i sanitaris), i combinarà diversos actes de caràcter cultural, tècnic i formatiu. Serà precisament la ciutat de Mataró qui agafarà el relleu d’Igualada que l’any passat va acollir la I Setmana dels Bombers.

Per a fer aquest relleu entre les dues ciutats, els propers dissabte 3 de març i diumenge 4 de març, la Torxa que presidirà els 8 dies d’aquesta convocatòria serà duta en una cursa ciclista per relleus des d’Igualada fins a Mataró. Dissabte a les 09.00 hores del matí, la torxa sortirà des del parc de Bombers d’Igualada (carrer Masquefa número 42). El recorregut passarà per Capellades, Piera, Vallbona d’Anoia, Masquefa (l’Anoia), Martorell, Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat), Castellbisbal i s’aturarà a Rubí (el Vallès Occidental). Diumenge, la flama partirà des de Rubí (a les 09.00 hores des del parc de Bombers de Rubí, al carrer Frederic Monpou), camí de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet (el Vallès Occidental), Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Granollers, la Roca del Vallès (el Vallès Oriental), Argentona i, finalment, la capital del Maresme. L’arribada està prevista al voltant de les 13.00 hores al parc de Bombers de Mataró (passeig Ramon Berenguer número 42).

La propera cita d’aquesta II Setmana dels Bombers, serà el dimecres 7 de març en què es farà al casal Nova Aliança (carrer Bonaire número 25, a Mataró) una Jornada Tècnica dedicada a les “Intervencions en túnels”. En aquesta jornada participaran, entre d’altres, Julián Rodríguez, el responsable del servei de bombers de l’Ajuntament de València, i Remo Juglair, dels bombers d’Aosta (Itàlia), que aportaran les seves respectives experiències del treball que es va fer en els accidents del metro a València i de l’accident a l’interior del túnel del Montblanc.

Per commemorar la festivitat de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers, el dia 9 de març, tindrà lloc, al teatre Foment Mataroní (carrer Nou número 11, a Mataró), l’acte de lliurament de les medalles commemoratives als Bombers de la Generalitat que porten 20, 25 i 35 anys de servei.

Finalment, i per tancar els actes d’aquesta II Setmana dels Bombers, el cap de setmana del 10 i 11 de març, se celebrarà el III Concurs d’Excarceració. L’equip guanyador dels 16 que es presentaran representarà els Bombers de la Generalitat en el Campionat d’Espanya que se celebrarà a Elx (Alacant) entre el 9 i l’11 de maig.

Cerdanyola del Vallès, 1 de març de 2007                 

16.30  hores