La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que ha estat trobat sa i estalvi l’excursionista de nacionalitat francesa que es va perdre ahir al vespre mentre practicava barranquisme al canó de Sant Aniol, al terme municipal de Montagut (Garrotxa).

L’home, que anava amb un grup de 5 persones més, es va desorientar per causes que es desconeixen mentre baixava fent barraquisme pel canal de Sant Aniol, una de les rutes clàssiques d’aquesta zona. Els companys, un cop van arribar al càmping de Sadernes, van comunicar a les 20.38 hores la desaparició de l’excursionista.

Un cop rebut l’avís, els bombers del GRAE (Grup de Recolzament d’Activitats Especials) d’Olot, Ripoll, Camprodon i Cerdanyola van iniciar la recerca als volts de les 22 hores.

L’excursionista, que anava equipat amb neoprè, va agafar una direcció equivocada en voler retornar al càmping, i es va desviar en direcció est cap a CollRoig.

Després de tota la nit de recerca, els bombers van poder localitzar, mitjançant veus, a la persona perduda. La troballa es va produir a tres quarts de 6 de la matinada, i es va portar a l’excursionista al càmping de Sadernes perquè se li fes una revisió mèdica. 

En aquesta recerca hi van treballar 6 dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Cerdanyola del Vallès, 20 d’agost de 2005

11’00 hores