L’incendi forestal que afecta el Baix Llobregat està perdent intensitat, tot i que encara no està estabilitzat. Així, Bombers de la Generalitat continuen treballant per tal d’evitar la seva progressió, hores d’ara, molt més lenta.

Tant el cap de l’incendi com els flancs evolucionen cap a l’estabilització, evitant que pogués arribar a la zona urbanitzada. Hores d’ara, Bombers estan treballant especialment, amb mitjans aeris i de forma manual, la zona de Montgol i, estan atacant amb cremes d’eixamplament i línies d’aigua la zona coneguda com les Mines.

Al lloc hi treballen 67 dotacions terrestres dels Bombers (48 són bombes rurals pesants) i 25 mitjans aeris (5 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters de comandament, 14 helicòpters bombarders i 2 hidroavions del Ministerio de Medio Ambiente).

Segons les últimes informacions facilitades per la Guàrdia Civil, s’han desallotjat únicament 3 persones de la masia Sant Genís, 8 persones de la urbanització Castell de Rosanes, 38 del taller de reparacions Soler Diesel, i unes 350 de la urbanització Can Sunyer del Palau. Totes les persones, al contrari del que s’havia dit al principi, se’ls ha portat finalment al Centre d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca, no obstant això, allà només s’hi ha desplaçat unes 100 persones. Cal afegir que ningú no ha resultat ferit.

Segons les últimes valoracions el foc hauria cremat fins ara entre 50 i 70  hectàrees de vegetació (pi blanc i matoll de bruc).

Cerdanyola del Vallès, 21 de juliol de 2005

20’44 hores