La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 21’30 hores, el pla d’emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) ha passat a fase d’alerta, ja que encara es poden produir localment xàfecs importants durant la matinada, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A més, a les comarques gironines encara hi ha forces problemes d’inundacions causades per les pluges d’aquests dies, els quals s’estan resolent paulatinament.

Així doncs, el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), tot i haver baixat la fase del pla d’emergències per inundacions, encara hi poden haver problemes derivats per les pluges. Així doncs, es mantenen l’avís del perill que suposa estacionar i apropar-se a rieres i torrents quan hi ha un avís de pluges. A més, també es vol recordar que cal fer un seguiment de l’evolució meteorològica abans de desplaçar-se amb els vehicles i que per a qualsevol emergència cal trucar al telèfon únic d’emergències 112.

Durant aquesta tarda, a partir de les 16’00 hores, Bombers de la Generalitat han hagut d’atendre 65 avisos relacionats amb les pluges que han afectat, majoritàriament, a la comarca del Vallès Occidental. Les sortides han estat per atendre petites inundacions a baixos d’habitatges i per retirar arbres o elements caiguts. En cap d’aquestes actuacions no hi ha hagut ferits.

21’35 hores