Els Bombers de la Generalitat continuen remullant les zones afectades pels incendis de Cistella, Ventalló i Capmany per tal de donar-los finalment per controlats. Cal destacar que a la zona encara bufa vent de tramuntana.

Capmany

En aquests moments, una trentena de mitjans terrestres estan remullant el perímetre de l’incendi per tal d’evitar qualsevol revifada.

Un cop l’incendi es va donar per estabilitzat ahir al vespre, al voltant de les 21.00 hores, tots els veïns que havien estat desallotjats preventivament dels seus domicilis, van poder tornar. Així mateix, també es va restablir la circulació a l’autopista AP-7. Al voltant de les 02.00 hores d’aquesta matinada ha estat obert el trànsit a la N-II.

Aquest matí, a partir de les 08.00 hores, està previst que s’incorporin escalonadament, a les tasques d’extinció del foc, 12 mitjans aeris, tot i que el número pot variar d’acord amb la valoració que es faci de l’evolució de l’incendi.

Cal recordar que segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals el foc ha cremat 401,45 hectàrees.

Ventalló

L’incendi continua estabilitzat i durant la nit hi han estat treballant 15 dotacions terrestres.

El foc va cremar, segons el cos d’Agents Rurals, 1.011 hectàrees.

Cistella

Un total de 6 dotacions dels Bombers han estat remullant la zona afectada per l’incendi. En aquests moments l’incendi continua estabilitzat.

L’incendi, segons informacions d’Agents Rurals, va cremar 258,54 hectàrees.

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activada, a causa d’aquests incendis, la fase d’emergència-1 de l’Infocat.

A les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Segrià, l’Urgell, la Noguera, la Segarra, les Garrigues, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Montsià, hi ha un avís de pre-alerta del pla Infocat. Aquest avís no implica l’activació del pla a aquestes comarques.

06.30 hores