El proper dissabte 26 de maig, i en el marc dels 150 anys del parc de Bombers de Mataró, tindrà lloc, a partir de les 09.00 hores del matí al Centre Atlètic Laietana de Mataró, la “Jornada de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions”.

Els incendis forestals afecten cada cop vegetació forestal en zones properes a urbanitzacions, cases de segona residència, etc. L’estratègia d’extinció d’aquest tipus d’incendi es veu condicionada per aquest fet. És per això, que l’objectiu d’aquesta jornada és informar i conscienciar de les conseqüències que té l’augment de zones urbanes sobre les àrees boscoses davant d’un incendi forestal.

L’acte, està adreçat a representants d’urbanitzacions, residents en zones boscoses, bombers, policies, sanitaris, tècnics de medi ambient, tècnics de protecció civil, ADFs, especialistes i estudiants. La jornada també està dirigida a responsables dels plans d’autoprotecció d’urbanitzacions dels municipis com són els alcaldes, regidors i els responsables d’emergències, d’extinció o d’evacuació.

 La presentació de la jornada anirà a càrrec del cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, Joan Rovira. També participaran, a més d’altres representants del cos de Bombers,  responsables de la Protecció Civil de l’ajuntament de Mataró, del cos d’Agents Rurals així com dels ADFs del departament de Medi Ambient i Habitatge, de la policia local de Mataró i del cos de Mossos d’Esquadra.

La cloenda, que està prevista per a les 14.00 hores, anirà a càrrec del cap de la Divisió Operativa dels Bombers de la Generalitat, Antoni Rifà.

TEMA:  Jornada de Prevenció d’Incendis forestals en urbanitzacions

DIA:   dissabte 26 de maig de 2007

HORA:  a partir de les 09.00 i fins les 14.00 hores

LLOC:  Centre Atlètic Laietana (urbanització “La Cornisa”, ctra. Del Montnegre s/n)

Cerdanyola del Vallès, 24  de maig 2007

16.00 hores