La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que demà dijous, 23 de novembre, tindrà lloc a Tivissa (la Ribera d’Ebre) una jornada tècnica sobre anàlisi d’incendis forestals que comptarà amb la participació de bombers catalans (82), anglesos (3) i francesos (19), agents del Servei Forestal portuguès (3), tècnics forestals aragonesos (4) i militars espanyols de la Unidad Militar de Emergencias (4). En total, és previst que hi participin més de cent persones.

La jornada es dividirà en 3 parts. Entre les 10’00 i les 11’30 hores, i en les instal·lacions de l’Alberg de Tivissa, hi haurà 3 seminaris en què es debatran aspectes tècnics dels focs forestals: les maniobres d’autoprotecció en l’extinció dels focs, les mesures de seguretat durant els incendis i les maniobres de les línies de defensa. Paral·lelament, els bombers catalans de la unitat GRAF (Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals) faran una sessió de formació sobre la base de l’anàlisi i la discussió de la Campanya Forestal 2006 a Catalunya.

Tot seguit, entre les 11’30 i les 14’00 hores, els participants en la jornada faran, en terrenys forestals de Tivissa, un exercici pràctic que pretén avaluar els criteris amb què treballen i les prioritats que estableixen en l’anàlisi d’un foc forestal real.

Després del dinar, la jornada clourà amb la discussió i l’anàlisi dels treballs de camp; sessió que es farà entre les 16’00 i les 17’00 hores.

La jornada s’emmarca en el programa europeu Fire Paradox, l’objectiu del qual és fomentar l’ús del foc com a eina de lluita contra els incendis forestals i l’intercanvi d’experiències entre tècnics de tot l’arc mediterrani europeu en els àmbits operatiu i de la investigació.

19’36 hores