Estabilitzat l’incendi en un camp de cereals a Santpedor (el Bages)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat, a les 16.41 hores, l’incendi que afecta un camp de cereals entre les poblacions de Santpedor i Callús (el Bages), al costat de la carretera BV-4511.

Els Bombers han estat alertats d’aquest incendi a les 15.53 hores, on està cremant un camp de cereals sense llaurar al costat de la carretera BV-4511 que, segons el Servei Català de Trànsit, està tallada entre els km 6 i 10.

Prop del lloc de l’incendi hi ha una casa de colònies, que estava ocupada però que les persones que hi havia han sortit pel seu propi compte il·leses cap a Callús. Pròxim al lloc també hi ha una granja, que està sent protegida perquè no hi arribi l’incendi.

Un total de 26 dotacions terrestres i vuit mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament) estan treballant per tal de poder-lo controlar.

En fase d’extinció l’incendi de Viladamat (Alt Empordà)

Un total de 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en un incendi que ha afectat un camp i rostolls a Viladamat, i del qual s’havia rebut l’avís a les 15.07 hores.

El foc ha quedat controlat a les 15.25 hores, i ha afectat un total de 5 hectàrees de camp i rostoll.

En total s’havien mobilitzat per aquest incendi set mitjans terrestres i un helicòpter bombarder. Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera C-31, entre els km 365 i 367, ha quedat tallada al trànsit durant 46 minuts.

17.00 hores