La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el cos de Bombers de la Generalitat ha treballat, aquesta tarda, en les tasques d’extinció de dos incendis forestals que s’han registrat a la província de Tarragona. El primer d’ells s’ha registrat al municipi d’Alcover (Alt Camp), mentre que el segon ha estat localitzat a El Pinell de Brai (Terra Alta).

A les 14’32 hores d’aquesta tarda, Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un primer incendi forestal que afectava la zona de Masies Catalanes, al terme municipal d’Alcover, a l’alçada dels punts quilomètrics 16 de la carretera C-14 i el 9.500 de la TV-7046.     

Segons les informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, a hores d’ara no s’ha hagut de desallotjar cap veí ni cap persona n’ha resultat ferida. De tota manera, per la simultaneïtat de dos focs forestals registrats a les comarques de la Terra Alta i el Baix Camp, i com a mesura preventiva, ja que la població podria quedar-ne afectada, el Centre d’Emergències de Catalunya ha procedit a activar el Pla Infocat en fase d’alerta. 

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat també han treballat en les tasques d’extinció d’un altre incendi a El Pinell de Brai (Terra Alta), l’avís del qual s’ha rebut a les 15’40 hores.

Fins el lloc de l’incendi, situat a prop del quilòmetre 6 de la N-230, s’hi ha desplaçat un total de 5 dotacions terrestres, que a les 16’57 hores ja donaven el foc per controlat.

Cerdanyola del Vallès, 30 de gener de  2005

16’30 hores