Informació relativa al foc de vegetació causat per una col·lisió entre camions a Òdena (Anoia)

query_builder   27 juny 2005 15:45

event_note Nota de premsa

Informació relativa al foc de vegetació causat per una col·lisió entre camions a Òdena (Anoia)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat treballen per controlar el foc de vegetació que s’ha declarat a Òdena (Anoia) com a conseqüència d’un accident de trànsit a l’A-2. El foc, que ha afectat 15 hectàrees de vegetació agrícola i 3 de forestal (pi blanc i rostoll), segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, es troba en aquests estabilitzat.

Bombers han estat alertats a les 12’26 hores d’un accident de trànsit al quilòmetre 558,7 de l’A-2, en els carrils en sentit nord. Tres camions hi havien topat; un dels quals s’ha acabat incendiant. Les flames han passat posteriorment a un camp de blat, als marges de la via. Més tard, el foc s’ha estès a un camp de rostolls i també a una petita superfície amb vegetació forestal.

Bombers hi treballen actualment amb 20 dotacions terrestres i 2 d’aèries (un helicòpter de comandament i un de bombarder). En total, hi han arribat a treballar 24 dotacions (fent tasques d’extinció de l’incendi de vegetació i de salvament dels conductors dels camions accidentats) i 7 mitjans aeris. Segons informa el Servei Català de Trànsit, la circulació en sentit nord, a l’A-2, es troba totalment tallada entre els quilòmetres 560 i 568,5.

Pel que fa a l’accident dels camions, cap d’ells no duia càrrega de matèries perilloses. Segons Mossos d’Esquadra, dues persones han resultat ferides de gravetat, en aquesta col·lisió. Els Bombers que treballen en l’accident estan ajudant a fer neteja de calçada, un cop rescatades de l’interior dels vehicles les persones ferides i desconnectades les bateries dels camions.

Cerdanyola del Vallès, 27 de juny de 2005

15’50 hores