Informació relativa a un possible episodi de vent, neu i pluja

query_builder   7 abril 2005 20:00

event_note Nota de premsa

Informació relativa a un possible episodi de vent, neu i pluja

Previsions meteorològiques per al cap de setmana

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un preavís de Situació Meteorològica de neu i vent prevista per aquest divendres i que es pot allargar el cap de setmana. Segons aquest comunicat, a partir de divendres i fins diumenge a la tarda s’esperen ruixats, com a fenòmens aïllats, acompanyats de tempesta, calamarsa i calabruix a la meitat nord i est de Catalunya. La cota de neu anirà baixant fins a situar-se als 300 metres dissabte, puntualment per sota en moments de xàfec. Al vessant nord del Pirineu les nevades seran continuades, d’intensitat entre feble i moderada, i podran acumular gruixos de més de 20 centímetres.

La situació vindrà marcada per una notable baixada de les temperatures i per una marcada alteració de l’estat de la mar al nord de la Costa Brava.

D’altra banda, el SMC també informa que, a partir de la tarda de divendres i durant el cap de setmana el vent de component nord i oest bufarà fort en general i molt fort als dos extrems del país, és a dir, a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre, especialment dissabte.

Des del Centre d’Emergències de Catalunya es farà un seguiment continu de l’evolució meteorològica durant aquest episodi. Davant d’aquesta situació, des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil i del Servei Català de Trànsit  es recomana a la ciutadania:

- que es faci un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació

- i a tots aquells que hagin d’estar en zones de muntanya i en aquelles zones que es puguin veure afectades pel temporal, o que tinguin previst desplaçar-s’hi, es mantinguin informats de l’estat de la xarxa viària a través del butlletins radiofònics, el telèfon d’informació 012, o bé la pàgina web del Servei Català de Trànsit, www.gencat.net/transit.

Tots aquells que es vulguin desplaçar per totes aquestes zones és convenient:

· Portar cadenes.

· Portar una manta i aigua.

· Revisar els frens, els pneumàtics i els llums del vehicle.

· Portar el dipòsit ple i reposar el líquid anticongelant.

Recordar el telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.

Cerdanyola del Vallès, 7 d’abril de 2005

20’00 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined