La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar l’incendi forestal que afecta des d’aquesta tarda a les comarques del Baix Camp i el Baix Ebre, el qual hauria cremat unes 600 hectàrees de vegetació forestal, segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals.

El foc, que crema zona forestal de pi i matoll, ha començat al barranc de l’Almedrava, que es troba entre els termes municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla de Mar i s’ha desplaçat en sentit sud. Ha arribat fins a l’autopista Ap-7 i la carretera N-340, on el foc ha saltat en alguns punts i ha arribat fins a la via del tren. El cap de l’incendi ja no avança, però continuen els flancs oberts. A més, continua bufant amb força el vent de mestral que ha estat bufant durant tota la tarda.

Al lloc, treballen 36 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Els 3 mitjans aeris, que des d’un primer moment hi han treballat, hores d’ara, amb l’arribada de l’ocàs, ja s’han retirat.

Com a mesura preventiva, s’ha tallat la circulació en els dos sentits de la marxa de l’autopista AP-7 al km 287 i la carretera N-340 al km 1.125 al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Segons el Servei Català de Trànsit, es desvia el trànsit per les carreteres C-44 i C-12. En aquest sentit, hores d’ara, s’està desallotjant l’Àrea de Servei de l’autopista AP-7.

A més, la companyia ferroviària de la Renfe, ha tallat la circulació de trens entre els municipis de l’Aldea i l’Hospitalet de l’Infant.

Recordar que des de  les 19.:30 hores, es troba activada l’alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat).

21.00 hores