La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que arran de les precipitacions produïdes a primera hora d’aquest matí a la comarca de l’Alt Empordà, Bombers de la Generalitat han atès 20 avisos relacionats amb la pluja (petites inundacions de baixos i inspeccions).

D’aquests avisos, se’n destaquen dues actuacions: una actuació realitzada a les 8’03 a Port de la Selva en què Bombers ha hagut de retirar un contenidor que obstruïa el pas de l’aigua de la riera de Romanyà. I, d’altra banda, a les 9’25 hores, s’ha rebut l’avís d’un tros de mur de 10 metres que ha caigut a sobre de 4 vehicles a un pàrking d’Arbúcies, al carrer Prat del Camp de Fi, s/n. Cal destacar, però, que cap persona no ha resultat afectada.

Segons el Servei Català de Trànsit, únicament hi ha una carretera local tallada, la GI-613 entre Port de la Selva i Cadaqués.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que, al llarg d’avui, es preveuen precipitacions locals que aniran acompanyades de tempesta i es desplaçaran d’oest a est del territori. Per això, el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), ha emès un comunicat de prealerta del pla d’emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), que no implica activació del pla. Així doncs, es recorda que a l’hora de realitzar qualsevol trajecte amb el vehicle cal extremar la precaució i, fer una seguiment de l’evolució meteorològica. Així mateix, recordar el telèfon únic d’emergències, el 112.

11’00 hores