A les 13’16 hores, Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un primer incendi de vegetació situat prop del Tossal del Rubio, al municipi de El Perelló, a la comarca del Baix Ebre (Tarragona).

Al lloc s’hi han desplaçat 20 vehicles dels Bombers (19 de terrestres, reforçats per 1 avioneta de vigilància i atac, que ha fet una descàrrega i ha hagut d’abandonar el servei degut a fortes turbulències aèries en aquella zona).

Degut a què una de les línies de foc estava arribant prop d’un nucli habitat i amb vegetació, concretament la urbanització Rocablanca, s’ha hagut d’activar el Pla Infocat en fase d’Alerta. Tot i això, no ha calgut desallotjar cap persona.

En el moment de tancar aquest comunicat, el foc està estabilitzat i ha afectat, segons les primeres estimacions del Cos d’Agents Rurals, una superfície d’unes 80 hectàrees (90% de matoll i un 10% d’arbrat). 

D’altra banda, Bombers de la Generalitat també ha hagut de treballar aquesta tarda en un altre incendi forestal que s’ha produït al terme municipal de Balsareny (Bages), prop de la riera del Mujal.

Els Bombers han rebut l’avís a les 15’48 hores d’aquesta tarda i immediatament hi han destinat 9 vehicles terrestres i 2 aeris (1 helicòpter i una avioneta de vigilància i atac). El foc ha estat controlat a quarts de cinc de la tarda i s’ha donat per extingit a les 18’49 hores. A hores d’ara tots els vehicles que hi han participat ja s’han retirat als seus respectius parc. La superfície afectada ha estat, segons les primeres valoracions del Cos d’Agents Rurals, de 3.000 m2, bàsicament de pinassa. 

Cerdanyola del Vallès, 5 de març de 2005

19’00 hores