Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar els incendis forestals que afecten, des d’ahir a la tarda, els municipis de Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i Pobla de Massaluca (Terra Alta).

Hores d’ara, una setantena de vehicles terrestres treballen en aquests dos incendis forestals i, paulatinament, ja s’estan incorporant finalment 22 mitjans aeris dels previstos: 1 helicòpter de comandament, 7 avions de vigilància i atac, 7 helicòpters bombarders, 1 avió de vigilància i atac cedit per la comunitat valenciana, 2 hidroavions i 2 avions de vigilància i atac cedits pel Ministerio de Medio Ambiente i 2 helicòpters bombarders que provenen de la comunitat d’Aragó.

Durant la nit, en l’incendi de Riba-roja d’Ebre, els efectius dels Bombers han pogut aturar la progressió del cap i, així, s’ha pogut potenciar més els treballs d’extinció del flanc dret, el qual avança més lentament i a contravent per la zona de la serra dels Valencians. No obstant això, si bé durant tota la nit la intensitat del vent havia minvat i facilitava les tasques d’extinció, ara al matí, torna a ser més intens.

Pel que fa a l’incendi de Pobla de Massaluca, durant la nit el foc també avançava lentament i la seva evolució pel que fa a les tasques d’extinció és favorable.

Segons les últimes informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals, l’incendi que afecta el terme municipal de Riba-roja d’Ebre hauria cremat unes 700 hectàrees de vegetació de pi i matoll. Mentre que l’incendi de Pobla de Massaluca, a falta de la perímetració definitiva, l’extensió cremada seria d’unes 200 hectàrees, inferior a les que inicialment s’havia comptabilitzat.

Pel que fa a les persones desallotjades (22 del càmping i les dues instal·lacions turístiques i 8 de les masies) han estat reubicades per l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i encara no han pogut retornar.

Pel que fa a la línia ferroviària de Renfe que va de Riba-roja a Flix ja s’ha restablert la circulació de trens.

Recordem que, segons el Servei Català de trànsit, continuen tallades les carreteres TV-7411 a Riba-roja d’Ebre i la T-733 al seu pas per Fatarella.

Cerdanyola del Vallès, 23 d’agost de 2005

8’00 hores