La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que continua activada la fase d’emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) a causa de l’incendi que, des d’aquest migdia, afecta la comarca del Bages.

Hora d’ara, treballen 79 mitjans terrestres i 29 mitjans aeris per tal de poder controlar les flames. El cap de l’incendi es troba pròxim a la zona de Capde costa, el flanc esquerra a la riera de Navel i el dret a la riera d’Ortons. En total una superfcie que afectaria entre 500 i 600 hectàrees de vegetació forestal.

A més, cal destacar que Bombers de la Generalitat treballa per protegir nuclis habitats aïllats que hi ha dins del perímetre d’aquest incendi. Segons les darrerres informacions del cos de Mossos d’Esquadra, a part del mas cal Fuster, també han estat desallotjats els masos de casa Solella i cal Sevès, les quals el foc hauria afectat elements exteriors de les mateixes.

 

Segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit, es troben tallades les carreteres C-55 cruïlla amb la B-420 dins el terme municipal de Cardona i la carretera B-423 a Sallent.

En aquest moments, al Centre de Comandamenty Avançat que s’ha establert en l’ajuntament de Cardona hi ha la consellera d’Interior, Montserrat Tura, que, després de reunir-se amb els comandament operatius d’aquest incendi, a partir de les 19’00 hores atendrà en roda de premsa als mitjans de comunicació.

Cerdanyola del Vallès, 8 de juliol de 2005

18’40 hores