event_note Nota de premsa

President Illa: "Estarem al costat del sector porcí perquè la pesta porcina no afecti les exportacions ni la seva excel·lent reputació"

  1. El cap de l’Executiu ha assegurat que el Govern està sent “absolutament curós i contundent” perquè el virus “no afecti les granges de Catalunya i Espanya”
  2. Illa s’ha reunit amb el secretari d'Agricultura del Govern mexicà, Julio Berdegué, per traslladar-li totes les mesures que ha dut a terme el Govern davant el brot
  3. En el marc de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, Catalunya ha organitzat un còctel gastronòmic a Ciutat de Mèxic, on el president ha afirmat que “Catalunya té en la seva cuina un motor de progrés i de convivència”
El president durant l'acte gastronòmic. Foto: Arnau Carbonell
El president durant l'acte gastronòmic. Foto: Arnau Carbonell
{"uuid":"7e7a8693-1f3d-4dfb-b8ba-afbacb63a44e","name":"gastro5.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0"}

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha defensat aquesta nit des de Mèxic que “el sector porcí i càrnic de Catalunya és un dels més excel·lents del món, per la seva qualitat, responsabilitat, tradició i cura dels animals”, i ha subratllat que el Govern estarà al seu costat perquè la pesta porcina “no afecti les exportacions i l'excel·lent reputació guanyada a pols durant anys”.

Davant de la crisi, el cap de l’Executiu ha reiterat que el Govern està sent “absolutament curós i contundent” per tal que el brot “no afecti les granges de Catalunya i d'Espanya” i que s’activaran “les mesures que calgui per mantenir i millorar el seu posicionament al món”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat s'ha reunit amb el secretari d'Agricultura de Mèxic, Julio Berdegué, acompanyat de l’ambaixador d’Espanya a Mèxic, Juan Duarte, per explicar-li les mesures que ha adoptat el Govern davant el brot de pesta porcina i traslladar-li un missatge de tranquil·litat cap al producte català.


Donar a conèixer la gastronomia catalana

El president ha llençat aquest missatge en la trobada gastronòmica organitzada a Mèxic per l'Agència Catalana de Turisme per tal de donar a conèixer la riquesa i la singularitat de la cuina catalana. En la trobada, on hi ha participat el pastisser Xano Saguer, establert a Ciutat de Mèxic, i el xef Joan Creus, el cap de l’Executiu ha apel·lat a la complicitat del sector gastronòmic per aconseguir mantenir la reputació del sector porcí i ha assegurat que “Catalunya té en la seva cuina un motor de progrés i de convivència”.

El cap de l’Executiu ha destacat “l’estima i consideració” que hi ha al nostre país per la cuina mexicana i ha destacat que el viatge a Mèxic ha de servir també perquè “la cuina catalana sedueixi encara més als mexicans”.

El president conversa amb el pastisser Xano Saguer i el xef Joan Creus. Foto: Arnau Carbonell
El president conversa amb el pastisser Xano Saguer i el xef Joan Creus. Foto: Arnau Carbonell
{"uuid":"752e1bd3-ffe1-4abc-86d7-dad8f750219d","name":"gastro2.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0"}

En el seu parlament, el president ha assenyalat que “Catalunya viu el seu millor moment culinari de la història recent” i revalida, amb el nivell i els reconeixement dels seus restaurants i xefs, “la nostra posició de lideratge mundial”. “La gastronomia catalana, amb un equilibri perfecte entre tradició i avantguarda, entre senzillesa del producte i complexitat de la tècnica, és avui un dels grans, si no el millor, ambaixador de Catalunya”, ha conclòs.

La trobada, que ha reunit més de 150 representants dels sectors econòmic, cultural i turístic mexicans, ha volgut transmetre que la gastronomia catalana és molt més que un atractiu turístic: és cultura, identitat i talent, una manera d’entendre la vida que combina tradició, creativitat i innovació. En aquest sentit, la distinció Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025 representa una oportunitat única per projectar al món el lideratge gastronòmic del país, reforçar la internacionalització del sector i situar Catalunya en el mapa global de les destinacions culinàries d’excel·lència.