El proper dissabte 28 de maig, a partir de les 09’30 hores, se celebrarà el I Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat. Les proves tindran lloc aquest dissabte a Tarragona i Girona, on es faran les rondes eliminatòries, mentre que el proper 4 de juny es disputarà la final al parc de Bombers de Cerdanyola del Vallès.

Aquesta competició pretén dinamitzar professionalment l’actuació dels equips d’intervenció en els accidents de trànsit i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies d’excarceració, sense oblidar el vessant lúdic i social d’aquest esdeveniment.

En aquest concurs hi participaran Bombers de la Generalitat (tant funcionaris com voluntaris) distribuïts en equips formats per sis persones: un comandament i quatre bombers, més un reserva. En total hi participaran 14 equips de diferents Parcs de Bombers de Catalunya. A Girona, la prova es farà a les instal·lacions del Parc de Bombers de Girona (c/ Doctor Joan Torró, 15) i hi competiran un total de 7 equips dels parcs de Figueres, la Bisbal d’Empordà, Maçanet de la Selva, Vall d’Aro, Granollers i dos del parc d’Olot. A Tarragona el concurs tindrà lloc a la Pineda, a Vila-seca (davant de l’hotel Palas) i hi competiran 7 equips dels parcs de Bombers de Tarragona, Balaguer, el Prat de Llobregat, i dos equips dels parcs de Manresa i Sabadell.

Els 3 equips millors de cada seu es classificaran per a la prova final del I Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat, que es farà el proper 4 de juny al parc de Bombers de Cerdanyola del Vallès. L’equip guanyador accedirà a la final estatal que se celebrarà el proper mes de setembre a la ciutat de Barcelona.

Acte:                      I Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat  

Dia i horari:           28 de maig a partir de les 09’30 hores  

Lloc:           

 Girona: parc de Bombers de Girona (Doctor Joan Torró 15)                                        

Tarragona: la Pineda, Vila-seca (davant de l’hotel Palas)

Barcelona, 23 de maig de 2005