Els dies 26, 27 i 28 de maig, tindrà lloc, en el marc de la Fira de l’Ascensió de Granollers (carrer Londres, Granollers), el II Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Les proves es faran divendres 26, a partir de les 15.00 hores, i finalitzaran el diumenge  28 a les 19.00 hores.

L’excarceració és una tècnica que utilitzen els bombers per rescatar persones que han quedat atrapades a l’interior d’un vehicle a causa d’un accident de trànsit. Aquesta competició pretén dinamitzar professionalment l’actuació dels equips d’intervenció en els accidents de trànsit i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies d’excarceració, sense oblidar el vessant lúdic i social d’aquest esdeveniment.

Cada equip està format per sis persones: un comandament i quatre bombers, més un reserva. Enguany participaran un total de 15 equips de diferents Parcs de Bombers de Catalunya: Malgrat de Mar, Girona, el Prat de Llobregat, Sabadell, 3 equips de Badalona, La Bisbal d’Empordà, Olot, Sort, Calaf, Santa Maria de Palautordera, 2 equips de Granollers i l’Hospitalet de Llobregat.

Divendres, a partir de les 15.00 hores competiran els equips dels parcs de Sabadell, Olot, Granollers, Hospitalet de Llobregat, Sort i un dels de Badalona. La resta, ho faran durant tota la jornada de dissabte, a partir de les 10.00 hores del matí.

Els 10 equips millor classificats en aquestes dues jornades, passaran a la final del II Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat, que tindrà lloc, diumenge 28 a partir de les 10.00 hores, a les mateixes instal·lacions de la Fira.

Juntament amb la Direcció General d’Emergències com a organitzadora i coordinadora de l’esdeveniment, cal remarcar que l’espai i les infraestructures han estat cedides per la Fira de l’Ascenció i per l’Ajuntament de Granollers, que a més, ha proporcionat els vehicles utilitzats en el concurs.