Fuita de gas propà a Pla de l'Ermita (Alta Ribagorça)

query_builder   27 agost 2005 20:30

event_note Nota de premsa

Fuita de gas propà a Pla de l'Ermita (Alta Ribagorça)

 

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat treballen en una fuita de gas propà a la via pública a la població de Pla de l’Ermita al municipi de Vall de Boí, que ha obligat a desallotjar uns centenars de persones com a mesura preventiva.

Bombers han estat alertats del servei a les 14’55 hores per una fuita provocada per un mal funcionament de la vàlvula de pressió d’un dipòsit estanc de gas propà liquat, localitzat a les instal·lacions de l’Hotel Boí Taüll Resort. 

Segons les primeres informacions, l’incident s’ha produït quan un operari del camió cuba de proveïment estava treballant per endollar una de les mànegues que subministra gas propà a les instal·lacions de l’hotel. 

 

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat un total de 5 dotacions terrestres (Ponts, Tremp i la Seu d’Urgell) dels Bombers de la Generalitat, reforçades per un mitjà aeri (helicòpter), per aturar la fuita i supervisar en tot moment l’avaria tècnica.

Després de diversos intents infructuosos per tancar una clau del dipòsit estanc i aturar la fuita, i davant del consegüent risc per a la població, s’ha sol·licitat l’ajut d’una altre camió cuba  (empresa Repsol Gas) per realitzar el transvasament del producte. 

A última hora d’aquesta tarda, i segons dades facilitades pel Cos de Mossos d’Esquadra, de les 300 persones (aproximadament) que s’havien hagut de desallotjar dels Apartaments  Herba Sabina i de la zona propera al mateix Hotel Boí Taüll Resort, la meitat podrien anar tornant als seus domicilis, mentre que la resta quedava pendent de decidir si se’ls reallotjaria en unes altres instal·lacions. Malgrat això, els carrers de la rodalia restaran acordonats com a mesura preventiva fins la propera matinada, moment en què s’espera donar per finalitzat el servei.

Cal remarcar que en aquest incident no s’han hagut de lamentar danys personals.

Cerdanyola del Vallès, 27 d’agost de 2005

20’30 hores