La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que sis persones han resultat intoxicades a causa d’una fuita a l’interior de l’empresa “Quality Chemicals” que està situada al carrer Fornal 35 del polígon industrial Can Comellas sud, a Esparreguera (Baix Llobregat).

Segons les darreres informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, la fuita d’òxid nitrós hauria estat causada pel trencament d’una vàlvula d’un dipòsit residual i no ha afectat l’exterior. L’empresa es dedica a la fabricació de productes químics per al sector de l’alimentació, la cosmètica i la farmàcia.

A causa de la fuita, i segons informacions del 061, un total de sis persones han resultat intoxicades. Dues persones han resultat ferides greus, una d’elles traslladada a l’hospital de Bellvitge i l’altra pendent de confirmar el centre hospitalari de destí. Les altres quatre persones, que han resultat ferides de caràcter lleu, han estat traslladades a l’Hospital de Martorell.

Com a mesura preventiva, i segons informa la Policia Local d’Esparreguera, s’ha fet entrar a tots els treballadors que es trobaven a l’exterior de les naus del costat de la nau afectada. Se’ls ha fet tancar portes i finestres fins que no s’ha confirmat que la fuita no afectava l’exterior de l’empresa.

Fins al lloc del sinistre s’han desplaçat 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat que a les 10.35 hores ja donaven la fuita per controlada. Bombers han tapat la fuita i han tancat les vàlvules de manera que s’ha aturat tot el procés de fabricació.

Cerdanyola del Vallès, 23 de maig de 2007

11.0 hores