La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 20’40 hores s’ha donat per estabilitzat l’incendi que, des d’aquesta tarda, afecta el terme municipal de Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental).

En aquests moments continuen treballant a la zona per tal de poder-lo donar per controlat, un total de  69 dotacions terrestres i 21 aeris mitjans aeris (11 bombarders, 2 helicòpters de comandament, 6 avions de vigilància i atac i 2 hidroavions) que, amb l’arribada de l’ocàs, s’aniran retirant.

Segons les darreres dades provisionals que ha facilitat el cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat al voltant de 30-40 hectàrees de pi blanc.

Cal destacar que a causa de l’incendi un total de 91 persones han estat desallotjades de la casa de colònies Badó, del centre d’acollida Puig d’Olena (antic centre sanatori) i del mas de Rovireta.

En les tasques d’extinció d’aquest incendi, a més de Bombers també hi han treballat diverses patrulles del cos de Mossos d’Esquadra, 23 cubes de 9 ADFs de la zona, a més de personal sanitari i voluntaris.

El Servei Català de Trànsit informa que continuen tallades, en els dos sentits de la marxa, les carreteres C-1413B entre els quilòmetres 7 i 8, i la C-59 entre el 26 i 27.

Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol de 2005

20’55 hores