La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que s’ha donat per finalitzada la fase d’alerta del Neucat, però es manté activada l’alerta de l’Inuncat davant del risc que encara hi ha es mantinguin els alguns desbordaments a les conques del nord-est del país.

Precipitacions

Es mantindrà la possibilitat de pluges febles de forma dispersa, especialment, a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Pla de l’Estany i Ripollès.

Les nevades només seran probables a cotes altes.

Risc de desbordaments i crescudes

Les precipitacions que encara es poden registrar al nord-est del país sumades a la neu caiguda d’aquests últims dies, fan que es mantingui el risc de riuades i desbordaments a tota la zona del litoral. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, les conques del Fluvià, la Muga, Tordera, Besòs i Ter van molt plenes.

Risc d’allaus

Continua molt fort el risc d’allaus a tota la zona del Pirineu. Es poden produir allaus de neu recent de grans dimensions a qualsevol orientació. Per això cal evitar realitzar activitats de muntanya en aquestes zones i especialment esquí fora de les pistes senyalitzades.

Risc de gelades

Al llarg d’aquesta nit, amb la baixada de temperatures, és molt probable que es formin plaques de gel a la calçada, amb la qual cosa es demana extremar al màxim les precaucions en la conducció.

Estat xarxa viària

A hores d’ara, continuen havent-hi vàries incidències a carreteres secundàries a causa de la neu i el gel, així com també algunes per esllavissades, com la N-152 a la Colla de Tossa que està tallada. Així mateix, hi ha la carretera N-260 entre Castellfollit de la Roca i Montagut també està tallada a l’alçada del quilòmetre 75 per la crescuda del torrent.

19’10 hores