Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 09.02 hores, l’avís de l’ensorrament d’un edifici al carrer Soledat, número 95, al nucli antic de la ciutat d’Igualada.

 El bloc, que constava de tres plantes i coberta, s’ha esfondrat gairebé totalment (part del darrere i lateral dret) encara que la façana s’ha mantingut en peu. L’edifici es trobava en mal estat de conservació i havia estat desallotjat des de feia unes setmanes per part dels Tècnics Municipals en constatar que hi havia una esquerda que feia perillar l’habitabilitat. Ara s’estaven realitzant obres al solar posterior de l’edifici sinistrat i aquesta ha estat, suposadament, la causa de l’esfondrament, ja que estaven duent a terme l’excavació dels fonaments.

 No s’ha produït cap afectació personal, ja que l’edifici estava deshabitat. A més, els treballadors que estaven realitzant les obres no es trobaven al lloc en el moment de l’esfondrament perquè era l’hora de la parada de l’esmorzar.

 S’han mobilitzat 4 vehicles dels Bombers de la Generalitat que, a hores d’ara realitzen tasques de suport fins que l’empresa contractada per l’Ajuntament que es farà càrrec de l’enderroc comenci a treballar.

 Cerdanyola del Vallès, 22 de juny de 2007

 12.00 hores