Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta matinada en un foc d’habitatge a Reus, on els tres pisos d’un bloc del carrer Alt del Carme han hagut de ser evacuats com a mesura preventiva perquè l’estructura en podria haver quedat malmesa.

L’avís del foc ha entrat al 112 a les 03’16 hores. S’hi han desplaçat 4 dotacions de Bombers. Les flames han destruït totalment el rebedor i el dormitori que hi ha just al costat del segon pis d’aquesta finca, la número 12 del carrer Alt del Carme. El bloc consta tan sols de 3 plantes, amb un sol habitatge en cadascuna d’elles.

Mentre hi treballaven els Bombers, s’han evacuat 11 persones: del primer pis, una dona adulta i 2 menors d’edat (un nen i una nena de 5 i 6 anys d’edat) de nacionalitat colombiana. Del segon pis, el sinistrat, 5 adults de nacionalitat brasilera. Finalment, del tercer pis s’han evacuat una parella d’adults i un nadó de 12 mesos, també brasilers. En total, 11 persones. En el lloc del sinistre s’ha atès dues persones de la segona planta, que finalment no han estat evacuats a cap centre sanitari: una persona havia inhalat fum i s’havia intoxicat lleument i una altra tenia un petit tall en una mà.

També ha calgut evacuar momentàniament els veïns del bloc número 10 perquè hi han aparegut unes esquerdes. No es coneix per ara el nombre exacte d’afectats, en aquesta finca, però ni aquests ni els veïns del 12 no han pogut passar la resta de la nit a les seves llars a l’espera que tècnics de l’Ajuntament facin una inspecció de l’afectació estructural de tots dos blocs. Totes les persones han estat allotjades a cases de familiars. L’Ajuntament s’ha encarregat de facilitar lloc on passar la nit a tots aquells que no disposaven de cap pis alternatiu.

Els Bombers han finalitzat la seva intervenció a les 04’56 hores.

Cerdanyola del Vallès, 6 de gener de 2007

11.25 hores