Els Bombers de la Generalitat continuen remullant la zona afectada per l’incendi forestal que ha afectat els termes municipals de Sant Climent Sescebes i Mollet de Peralada per tal de donar-lo per controlat al llarg del dia d’avui.

En aquests moments 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat estan desplaçats a la zona i està previst que, a partir de les 07.00 hores del matí, es vagin incorporant, escalonadament, 1 helicòpter de comandament,  2 avions de vigilància i atac, 2 avions amfibi, i 3 helicòpters bombarders, tot i que l’evolució de l’incendi pot fer-ne variar el número d’efectius aeris previstos.

Recordar que les darreres dades provisionals del cos d’Agents Rurals apunten que el foc hauria afectat un perímetre de 294,5 hectàrees de vegetació, de les quals 256 hectàrees són de vegetació agrícola. Tot i això, dins del d’aquest perímetre hi ha zones que no haurien cremat, per la qual cosa el número d’hectàrees afectades pot variar.

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’Emergència 1 del Pla especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (Infocat) a l’Alt Empordà. A més, i a l’espera de l’actualització del pla, continua la fase d’alerta de l’Infocat a les comarques del  Priorat, Baix Camp, Ribera d’Ebre, Baix Ebre, com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa de la Direcció General de Medi Natural (Departament de Medi Ambient i Habitatge).

06.30 hores