La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 13’30 hores s’ha desactivat la fase d’alerta del pla d’emergències especial per inundacions a Catalunya (Inuncat), ja que segons les últimes informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) disminueix el risc de fortes pluges, tot i que encara es poden produir al llarg d’avui precipitacions irregulars i de caràcter aïllat que localment podran anar acompanyades de tempesta en alguna zona del territori català.

Destacar que a primera hora d’aquest matí, arran d’una tempesta localitzada a sobre del Garraf, s’han rebut una quinzena d’avisos per problemes relacionats amb inundacions al municipi de Sitges. En cap d’aquests casos no hi ha hagut problemes greus ni ferits.

Remarquem 2 serveis rellevants d’aquest matí:

A les 9’32 hores del matí, Bombers de la Generalitat han rebut l’avís de 2 operaris ferits a Guissona (Segarra). Els 2 operaris han patit contusions diverses en caure des d’una bastida que s’ha desplaçat al ensorrar-se parcialment un sostre d’una obra en construcció. Els dos treballadors han estat evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova. Al lloc, al número 2 de l’avinguda de Cervera, hi han treballat 2 vehicles dels bombers.

A les 10’45 hores, a la ciutat de Tarragona (Tarragonès), s’ha produït l’ensorrament d’una part de la muralla (152 m2), a la banda interior que dóna directament al pati de les monges de la plaça del palau arquebisbal. Al lloc, hi han anat 5 dotacions dels Bombers, que han comprovat els danys i confirmat que no hi havia persones afectades.

I, finalment, a les 11’09 hores, s’ha produït un altre ensorrament a Castellbell i el Vilar (Bages). En aquest cas ha quedat afectada parcialment la part interior d’una empresa tèxtil, Torcidos Ibericos, situada al carrer Joaquim Borràs. L’ensorrament en aquesta empresa, que té planta baixa i 2 alçades, s’ha produït a la segona planta, on han cedit 100 m2. En el moment de l’ensorrament hi havia uns 40 treballadors, però cap d’ells no ha resultat ferit.

14’00 hores