La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat treballen amb 57 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris en l’incendi forestal de Pont de Vilomara i Rocafort (Bages). L’incendi ha afectat 805 hectàrees; d’aquestes, i segons el Cos d’Agents Rurals, 498 són d’arbrat, 244,7 de matoll, 53 de conreu, i 10 de sòl improductiu.

Bombers han estabilitzat el cap de l’incendi, a la zona est del nucli de Navarcles. Aquí, les flames s’han trobat una superfície de conreu i una amb vegetació molt jove, ja que al 2003 en aquesta zona ja hi havia hagut un incendi. A més, en aquest extrem, Bombers han fet una crema d’eixamplament per aturar el front de foc. Mentrestant, mitjans aeris i les Agrupacions de Defensa Forestal atacaven els focus secundaris que hi anaven sortint. A hores d’ara, Bombers treballen en els dos flancs de l’incendi, que són els que presenten majors dificultats. Mentrestant, el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada des de les 15’15 hores la fase d’emergència 1 del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT.

Pel que fa als focs del Baix Llobregat, tots 2 estan en aquests moments controlats. L’incendi de Palma de Cervelló ha afectat 11 hectàrees de pi blanc. El de Gavà, 2, segons informa en Cos d’Agents Rurals. En aquests incendis, Bombers treballen amb 19 dotacions terrestres (a la Palma de Cervelló) i amb 14 (Gavà). Els mitjans aeris ja s’hi ha retirat.

A Vimbodí (Conca de Barberà), s’han cremat 7000 metres quadrats. L’incendi està controlat des de les 19’23 hores. Hi treballen en aquests moments 4 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

Finalment, a Viladamat (Alt Empordà), un incendi causat per una màquina collitadora ha afectat 5000 metres quadrats en un camp als afores de la localitat. L’incendi està extingit. A la tarda, i a Sabadell (Vallès Occidental), un altre incendi havia cremat 1 hectàrea al bosc de can Déu.

La consellera d’Interior, Montserrat Tura, atendrà els mitjans de comunicació a partir de les 21’30 hores per informar sobre els incendis, a l’Ajuntament de Navarcles.

Cerdanyola del Vallès, 19 de juny de 2005

20’50 hores