Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta els municipis de Cardona i Navàs a la comarca del Bages i que, segons les últimes dades, hauria afectat ja més de 500 hectàrees.

En aquests moments, hi ha desplaçats a la zona un total de 78 dotacions terrestres i 22 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac, 11 helicòpters bombarders, 3 helicòpters de comandament i 2 hidroavions) i s’espera la incorporació de 2 avions de vigilància i atac del Ministerio de Medio Ambiente i 3 hidroavions cedits pel govern francès.

El front de l’incendi avança amb virulència en direcció nord-est, cap a Serrateix, per una zona que ja havia estat cremada pels incendis del 1994 i que estava regenerada de pi blanc i matoll. A més, els focus secundaris que genera l’incendi i el vent de component sud dificulten les tasques d’extinció dels Bombers.

Segons informa el cos de Mossos d’Esquadra únicament ha estat necessari desallotjar, com a mesura preventiva, el mas Cal Fuster, tot i que no perillava per la proximitat de les flames. D’altra banda, veïns d’algunes masies aillades de Valldeperes han estat confinats a l’interior dels seus domicilis. Efectius de la policia autonòmica estan comprovant si els difetrents masos aillats que es troben propers a la zona de l’incendi estan habitats per si fos necessari el seu confinament o el seu desallotjament. 

Recordar que continua tallada la carretera C-55 entre els quilòmetres 50 i 61.

Cerdanyola del Vallès, 8 de juliol de 2005

17’55 hores