El foc del Bages continua actiu

L'incendi ja ha cremat més de 500 hectàrees

query_builder   8 juliol 2005 17:58

event_note Nota de premsa

El foc del Bages continua actiu

L'incendi ja ha cremat més de 500 hectàrees

Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta els municipis de Cardona i Navàs a la comarca del Bages i que, segons les últimes dades, hauria afectat ja més de 500 hectàrees.

En aquests moments, hi ha desplaçats a la zona un total de 78 dotacions terrestres i 22 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac, 11 helicòpters bombarders, 3 helicòpters de comandament i 2 hidroavions) i s’espera la incorporació de 2 avions de vigilància i atac del Ministerio de Medio Ambiente i 3 hidroavions cedits pel govern francès.

El front de l’incendi avança amb virulència en direcció nord-est, cap a Serrateix, per una zona que ja havia estat cremada pels incendis del 1994 i que estava regenerada de pi blanc i matoll. A més, els focus secundaris que genera l’incendi i el vent de component sud dificulten les tasques d’extinció dels Bombers.

Segons informa el cos de Mossos d’Esquadra únicament ha estat necessari desallotjar, com a mesura preventiva, el mas Cal Fuster, tot i que no perillava per la proximitat de les flames. D’altra banda, veïns d’algunes masies aillades de Valldeperes han estat confinats a l’interior dels seus domicilis. Efectius de la policia autonòmica estan comprovant si els difetrents masos aillats que es troben propers a la zona de l’incendi estan habitats per si fos necessari el seu confinament o el seu desallotjament. 

Recordar que continua tallada la carretera C-55 entre els quilòmetres 50 i 61.

Cerdanyola del Vallès, 8 de juliol de 2005

17’55 hores

undefined
undefined
undefined
undefined