La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que a les 21.12 hores ha desactivat la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril (Transcat).

El pla s’havia activat per la bolcada d’un camió cisterna a la via que enllaça el Polígon Riu Clar amb l’autopista AP-7. La cisterna del camió tenia cinc compartiments, quatre d’ells de gasoil, un total de 23.000 litres, i el cinquè de benzina amb 9.000 litres. A causa de l’accident, s’ha trencat el dipòsit que transportava la benzina causant una fuita. El producte vessat s’ha pogut recollir amb una aspiradora tot i que es valora que uns 2.000 litres de benzina es poden haver filtrat a la calçada. El gasoil ha estat transvasat íntegrament.

El conductor del camió, Ferdeico MC de 49 anys i veí de Mont-roig del Camp ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Al voltant de les 17.00 hores, i un cop s’ha pogut recollir el producte vessat, s’ha començat a fer el transvasament dels productes a una nova cisterna que ha vingut des del polígon Constantí. Un cop finalitzat aquest procés, al voltant de les 19.00, dues grues han aixecat i posteriorment s’ha acabat de fer la neteja de calçada.

Cal recordar que fins al lloc de l’accident s’han desplaçat fins a 8 dotacions dels Bombers de la Generalitat a més de 8 patrulles del cos de Mossos d’Esquadra.