La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 20.15 hores, ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril (Transcat) per l’incendi d’un camió que anava carregat de bidons inflamables a l’alçada del Km 159 de l’AP-7, a Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental).

Després de donar el foc del camió per extingit, als voltants de les 18 hores, els Bombers de la Generalitat juntament amb els tècnics de la Junta de Residus han contingut el producte vessat, bidons de poliuretà i isocianato, i s’han fet càrrec del seu trasllat en un lloc segur.

Finalment, un total de dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat per apagar l’incendi del camió i per netejar posteriorment la calçada. Malgrat la desactivació del Transcat, una dotació dels bombers es quedarà de retén a la zona fins altes hores de la matinada.

El vehicle es trobava en tot moment aturat al voral de l’autopista que, hores d’ara, encara manté un carril tallat al trànsit en sentit sud. De moment es desconeixen les causes que han pogut provocar l’incendi, i que hauran de ser investigades pels cossos policials.

20.30 hores