La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 12’30 hores ha donat per finalitzada la fase d’Alerta del Pla d’Emergències en el Transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) activada a causa de l’accident que ha patit un camió cisterna i un turisme  al quilòmetre 3 de la carretera B-30, a l’alçada de la sortida de Rubí en sentit sud, dins el terme municipal de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

El camió sinistrat, model Renault 385,18, matrícula de Barcelona, ha col·lidit amb un turisme Citröen Xantia, matrícula de Barcelona. Segons els Mossos d’Esquadra hi ha hagut 5 persones implicades a l’accident, que han estat traslladades a l’Hospital de Terrassa. Dos dels ferits han ingressat en estat greu i tres en estat menys greu.

L’alerta ha estat desactivada després de que dos grues plomes (de l’empresa Grues Vilafranca) retiressin el camió sinistrat. La cisterna, plena de gas-oil, no ha patit cap fuita i ha pogut ser retirada sense necessitat de fer cap transvasament.

La carretera B-30 ha estat tancada durant vàries hores en sentit Tarragona provocant fins a 10 km de retenció. La circulació ha estat restablerta a les 12’15 hores

Cerdanyola del Vallès, 15 de juliol de 2005

12’40 hores