Bombers de la Generalitat han donat per controlats a les 20’44 hores, els incendis que es van declarar ahir amb simultaneïtat als termes municipals de Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i Pobla de Massaluca (Terra Alta).

Segons les últimes dades facilitades per Agents Rurals s’han cremat 787,8 hectàrees de pi blanc i matoll, de les quals 327,5 pertanyen al PEIN comprès en els termes municipals de Riba-roja d’Ebre i Pobla de Massaluca. Les hectàrees desglossades en cada incendi són les següents:

- Incendi de Pobla de Massaluca: 116,3 hectàrees (totes elles del PEIN).

D’aquestes, 103,9 pertanyen al municipi de Riba-roja d’Ebre i 12,4 a Pobla de Massaluca.

- Incendi de Riba-roja d’Ebre: 671,5 hectàrees (211,2 pertanyen al PEIN).

D’aquestes, 656,7 corresponen al municipi de Riba-roja d’Ebre i 14,8 al municipi de la Fatarella.

Hores d’ara Bombers continuen remullant el perímetre dels incendis per donar-los per controlats a partir de l’ocàs, quan l’acció del vent de ponent -de menys intensitat que el d’ahir-, i la baixada de temperatures, no puguin facilitar revifades imprevistes.

Al llarg de la tarda s’han mobilitzat 50 mitjans terrestres i s’han mantingut activats 7 mitjans aeris, dels quals només han treballat 3. La resta de dotacions aèries han estat en fase de retenció,  ja que no ha hagut cap tipus de flama viva.

A més a més, 230 efectius humans han treballat recollint mànegues d’aigua i remullant a banda i banda de la línia del perímetre.

La trentena de persones que van ser evacuades ahir a la tarda ja han pogut retornar amb tota normalitat als càmpings i xalets respectius.

Segons el Servei Català de Trànsit, la circulació a la carretera T-7411 ja està restablerta.

Tanmateix, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha comunicat a les 21’00 hores que la fase d’emergència 1 del pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT), activada ahir a la tarda a causa dels dos incendis de Terres d’Ebre, s’ha donat per finalitzada, encara que continua activada la fase d’alerta del Pla infocat donada la situació de risc a la zona del Cap de Creus.

Cerdanyola del Vallès, 23 d’agost de 2005

21’05 hores