El Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) ha desactivat a les 13’20 d’aquest migdia la fase d’emergència 1 del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses (Transcat) a causa de l’accident d’un camió a Tordera.

A hores d’ara, Bombers de la Generalitat i l’empresa propietària del camió, amb seu a Sant Esteve Sesrovires, ja han retirat tot el material fuitat i l’han recollit dins uns bidons. Per altra banda, el camió volcat està a l’espera de ser retirat del lloc dels fets.

Un total de 19 dotacions de Bombers de la Generalitat continuen treballant al lloc per acabar de netejar els residus de la fuita tòxica, que ha estat produïda poc després de les 6 del matí en bolcar un camió carregat amb bidons de clorur de zinc.

El camió transportava 14 isocontenidors amb 1 m3 de clorur de zinc líquid, un producte altament corrosiu per contacte però que pesa més que l’aire i de molt poca vaporització. L’accident ha ocorregut a l’encreuament entre la N-II i la GI-512, a la rotonda denominada Can Bertolí direcció Blanes, i ha causat el trencament de 10 bidons, produint-se una fuita d’aproximadament 2500 litres de producte.

Tot i que en un primer moment es temia l’afectació del riu Tordera, els Bombers han pogut contenir el vessament i evitar que arribés a la llera. Segons ha informat l’ACA, ha patit afectació només el clavegueram que va a parar a uns antics aiguamolls i també superficialment la riera de Valldemaria, on els tècnics han detectat gasoil barrejat amb clorur de zinc sota el pont.

La única persona afectada per aquest accident ha estat el conductor del camió, que ha sigut evacuat en un primer moment a l’Hospital de Blanes en estat lleu.

14’00 hores