La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 18.33 hores s’ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per una petita fuita d’acetat de butil que s’havia produït en un vagó de tren aturat a la terminal de mercaderies perilloses del municipi de Constantí (el Tarragonès).

L’avís de l’incident s’havia rebut a les 13.00 hores, quan una grua estava descarregant el vagó i se li ha escapat, esquerdant-se al impactar contra el terra i produint així una petita fuita de la càrrega.

El vagó transportava 27.000 kg d’acetat de butil en un contenidor d’una caixa mòbil, que és on s’ha produït la fuita, que s’ha contingut amb cunyes de plàstic i posteriorment s’ha transvasat a un camió cisterna.

Un total de cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en aquest incident, que no ha causat cap ferit ni ha produït incidències ferroviàries, ja que el tren estava aturat a la terminal de mercaderies.

18.50 hores