La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 15’40 hores, el Centre d’Emergències de Catalunya ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) que s’havia activat a causa de l’accident que havia patit un camió cisterna a Tallada d’Empordà (Baix Empordà).

Un cop s’ha pogut aixecar la cisterna accidentada amb una grua de gran tonatge, s’ha taponat la fuita de gasoli i, així, s’ha pogut traslladar la cisterna a una benzinera propera (les Verges) per tal de transvasar el producte a un altre camió. D’aquesta manera, s’ha restablert la circulació de la carretera C-31.

La desactivació del TRANSCAT s’ha fet efectiva un cop han finalitzat les tasques de transvasament dels 3.700 litres de gasoli que no havien fuitat. Aquest procés s’ha realitzat  amb total normalitat i ha estat supervisat en tot moment per les 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat que s’han desplaçat fins al lloc del sinistre.

Recordem que Bombers de la Generalitat han estat alertats d’aquest accident a les 10’08 hores d’aquest matí. Un camió cisterna de l’empresa Petroli Costa Brava de Regencós, amb matrícula de Girona, que transportava uns 4.000 litres de gasoli, ha fet una sortida de via i ha bolcat mentre circulava per la carretera C-31 a l’alçada del quilòmetre 358 en sentit Girona. El seu conductor, Jordi R., ha resultat ferit de caràcter lleu.

Cerdanyola del Vallès, 29 de març de 2005

16’00 hores