La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil de Catalunya informa que Bombers de la Generalitat ha donat per controlat a les 21’20 hores, l’incendi de Castellnou del Bages. Tanmateix, queda desactivat l’estat d’emergència 1 del PLA INFOCAT, activat a conseqüència d’aquest foc, iniciat a les 14’46 hores del dia 18 de juliol i que  també afecta al terme municipal de  Balsareny i Sallent.

L’incendi s’ha donat per controlat un cop els efectius dels Bombers han revisat i apagat tots el nuclis candents del perímetre ensinistrat. Al lloc hi continuaran treballant 7 vehicles d’aigua durant tota la nit, per tal d’evitar possibles revifalles i donar per extingit el foc, probablement, al llarg del dia de demà. Un incendi on en un primer moment es van desplegar 29 mitjan terrestres i 7 aeris i que a mida que han passat les hores s’hi han sumat, en el moment més àlgid del sinistre, un total de 104 efectius per terra i 22 per aire. 

Finalment, el grup de persones que hi havia confinades ahir a la tarda i que van ser evacuades a l’Escola Pública Riu d’Or, de Sant Pedor, han pogut tornar a la casa de colònies Don Bosco.

Cerdanyola del Vallès, 19 de juliol de 2005

22’00 hores