La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que al voltant de les 20’00 hores, els efectius dels Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi que afecta des d’ahir al migdia a la comarca del Bages. Així mateix, el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) que estava en fase d’Emergència 1 des d’ahir a les 15’15 hores, ha passat a fase d’Alerta.

Hores d’ara, amb l’arribada de l’ocàs els mitjans aeris que han estat remullant la zona ja s’han retirat i resten al lloc les dotacions terrestres que continuaran treballant durant tota la nit per tal de remullar la zona afectada  per l’incendi.

Recordem que, segons el Cos d’Agents Rurals del departament de Medi Ambient, la superfície afectada és de 839 hectàrees: Calders 73 ha, Pont de Vilomara i Rocafort 0’002 ha, Mura 0’1 ha, Navarcles 33,5 ha i Talamanca 732’5 ha.

Cal afegir que, efectius dels Mossos d’Esquadra i policies locals, d’Agents Rurals, ADF’s de la zona, protecció civil, sanitaris, així com també personal dels diferents ajuntaments afectats i voluntaris de la zona han col·laborat amb el cos dels Bombers de la Generalitat en les tasques d’extinció d’aquest incendi.

Cerdanyola del Vallès, 20 de juny de 2005

20’21 hores