La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) manté activada la fase d’Alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses (TRANSCAT) per l’accident que ha tingut un camió cisterna, aquest matí, al terme municipal de Vila-seca. 

El camió, marca Iveco amb matrícula d’Osca, que pertany a l’empresa “Transportes Ainsa” de Sabiñánigo (Osca), ha fet una sortida de via mentre circulava per l’autopista AP-7, al punt quilomètric 255, en sentit Barcelona. El camió ha baixat per un desnivell d’uns 12 metres i ha bolcat en un camp de conreu. La cisterna, que portava un total de 16.000 litres de sosa càustica en estat líquid en els dos compartiments centrals, de 8.000 litres cadascun, dels quatre en què estava dividida (els altres dos anaven completament buits), ha patit una petita fuita. En total han vessat uns 18 litres, per una vàlvula que hi ha a la part superior de la cisterna, que han anat a parar al camp de conreu.

A conseqüència de l’accident, el conductor, la identitat del qual es desconeix, ha quedat atrapat a l’interior de la cabina i ha resultat mort.

Fins el lloc del sinistre s’hi han desplaçat fins a 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat. Un cop ha estat excarcerat el conductor i la fuita ha estat controlada, s’ha procedit, al voltant de les 14’15 hores, a fer els transvasament del producte restant a la cisterna, cap a un altre camió.

En aquests moments, 3 vehicles dels Bombers continuen a la zona a l’espera que finalitzi el transvasament de la sosa càustica en estat líquid a una cisterna nova. Un cop finalitzat el procés, es procedirà a desactivar la fase d’Alerta del TRANSCAT.

Cerdanyola del Vallès, 21 de febrer de 2005

18’30 hores