Continua actiu l'incendi forestal de Ventalló (Alt Empordà)

query_builder   5 agost 2006 11:40

event_note Nota de premsa

Continua actiu l'incendi forestal de Ventalló (Alt Empordà)

A hores d’ara, continuen treballant una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 16 mitjans aeris (4 avions de vigilància i ata, 4 avions amfibis, 2 hidroavions, 5 helicòpters bombarders i 1 helicòpter de comandament) en l’incendi forestal de Ventalló (Alt Empordà). Així mateix, s’espera l’arribada d’un altre hidroavió del Ministeri de Medi Ambient procedent d’Albacete.

A més, el Ministeri de Medi Ambient també ha ofert la col·laboració de dues unitats BRIF (Brigades de Reforç contra Incendis Forestals) que es troben al lloc per ajudar als equips d’extinció.

A la zona hi ha treballant també 10 unitats del cos d’Agents Rurals, 20 patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, 5 ADF de la zona i 5 unitats SEM.

La zona més complicada de l’incendi es troba en el seu flanc dret entre Garrigoles i Maranyà on el foc està generant focus secundaris. En aquest punt és on s’està reforçant més amb descàrregues dels mitjans aeris i línies d’aigua amb els efectius terrestres. Pel que fa al cap i al flanc esquerra, s’ha pogut reduït la velocitat de propagació gràcies als camps i marges de la zona, tot i que encara no estan totalment estabilitzats.

Segons ha confirmat el cos de Mossos d’Esquadra, s’ha obligat a desallotjar completament els nuclis de població de Garrigoles i les Olives, on quedaven algunes persones que ahir no van voler ser desallotjades.

D’altra banda, segons el cos d’Agents Rurals el foc hauria cremat un perímetre provisional de 905’74 hectàrees.

Segons el Servei Català de Trànsit, estan tallades les carreteres C-31 entre Verges i Viladamat  i  la carretera GIV-6311 entre Vilopriu i Garrigoles.

11.40 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined