Bombers de la Generalitat ha rebut, entre les 12 de la nit i les 8 del matí d’avui, un total de 91 avisos per atendre emergències derivades de la pluja. El número d’avisos rebuts, per regions d’emergències, és el següent:

Regió d’Emergències de Girona: 18

Regió d’Emergències de Tarragona: 32

Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 0

Regió d’Emergències de Lleida: 0

Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 15

Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 20

Regió d’Emergències Centre: 6

De tots els avisos rebuts durant la nit, destacar com a comarques més afectades el Baix Penedès, Baix Llobregat i Tarragonès, i com a municipis Reus, el Vendrell, Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Farners.

La majoria dels serveis de la nit i primera hora del matí han estat relacionats amb emergències derivades de l’esgotament d’aigua en baixos, pàrquings, passos soterranis, o acumulació d’aigua a la via pública. També s’ha hagut de treballar per retirar arbres de la via, esllavissades i caiguda de pedres a la carretera, sanejaments de façanes o llamps caiguts que han pogut provocar algun petit incendi.

En quant a les incidències per llamps, destacar un servei de dos quarts de 3 de la matinada al Vendrell, al carrer Begonia, on un llamp ha cremat la reixa exterior d’una casa i també la caixa elèctrica. A causa de la pluja, el foc s’ha pogut apagar fàcilment. També a Santa Cristina d’Aro, a les 5 de la matinada, un llamp va entrar per l’antena de TV i va fer caure el sistema elèctric. 

Cal destacar que en tots aquests serveis no n’hi ha cap de destacable ni amb ferits.

Cerdanyola del Vallès, 8 de setembre

08’30h